donderdag 21 augustus 2014

Herfstzwanen


Het eerste herfstjurkje is een feit. De zwanenstof kocht ik bij Spoonflower, en is wederom een pareltje van de hand van Andrea Lauren (inkprintrepeat). Met een yard stof van 1.10 breed is het soms even puzzelen, nu de kledingmaten groter worden, maar ik kreeg er toch deze Antoinette uit.
Ik maakte de rokdelen wat breder, zodat ik wat rimpeltjes kon toevoegen. Nu mijn kleinste dame dat nog kan waarderen, moeten we daar even van profiteren. Aangezien de stof wat stugger is dan de meeste katoentjes, blijft het rokdeel mooi naar buiten staan.
Verder paste ik het originele ontwerp niet aan, ik blijf fan van de ronde zakjes. Nu de lenteversie van deze jurk echt te klein is geworden, vroeg haar kast om een nieuwe variant. Deze jurk had van mij nog ietsje korter gemogen, maar gezien Fee's huidige groeispurt, verwacht ik dat deze jurk heel gauw een iets pittigere lengte bereikt.
Bij Fred & Ginger vond ik een perfect passend en prachtig vestje. De paspel in de zakjes was een gelukstreffer bij Veritas.
We gaan gauw verder met het aanvullen van de wintergarderobes...